7/19/2006

Personal på plats vid den stora flyktvägen ut Beirut för tusentals svenskar i omedelbar nöd: 13 st

Ur Aftonbladet:

Kan du förstå att människor är upprörda?
– Både och. Det här är en fråga om ömsesidighet. Vi är 13 personer från Sverige. De här människorna är tusentals. Det är varmt, det finns ingen luftkonditionering och ingen mat. Vi har bara fått vatten från hotellet.
Eva Westford och kollegorna från bland annat Räddningsverket, Rikspolisstyrelsen och Socialstyrelsen har jobbat hela natten.
– Vi har sovit någon timme i stöten.


Det verkar inte riktigt stämma vad utrikesminister Eliasson sagt om att förberedelserna varit så goda. Nog kan man förutse att en evakuering av tusentals svenskar i en krigssituation kan kräva fler än 13 personer vid den största evakueringsplatsen. Eller åtminstone att det kan eskalera till en sådan situation, och därför vara beredda att genast fylla på personal där och på andra överbelastade ställen.

Smart att svensk polis är på plats i någon mån iallafall. Även om jag inte vet mer om det än vad jag läst i den här artikeln. Det kanske bara är polis som har något med ambassaden att göra?

För övrigt är blogg-diskussionen om att svenskarna själva ska betala evakueringen småaktig, och i vissa fall kan man givetvis inte låta bli att undra om det ligger dold främlingsfientlighet bakom bristen på hänsyn och empati.


Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: