7/10/2006

Ett litet experiment: Re-Up. En Youtube-blogg





http://re-up.blogspot.com/


Jag har sökt efter bloggar som är dedikerade till att posta bra YouTube-klipp och inte hittat några (antagligen bara sökt dåligt). Men i ett litet experiment har jag därför skapat min egen och tänker kolla om det är värt att försöka positionera den bland andra där ute i webben och bloggosfären (gärna internationellt på nåt sätt).

Jag skapade i tonåren en liten sajt med "roliga" fotomontage på Saddam som jag kallade Saddam Hussein Photo Gallery. Den fick en hel del små omnämningar i amerikansk press, ganska hyfsat med besökare och jag fick många roliga mail (angående press så jag har bla en USA Today sparad hemma där den fått ett litet stycke om sig, och jag gjorde också en mailintervju med C-Nets kabeltvkanal). Så det vore kul att göra något liknande en gång till, skapa ett intressant och "nichát" koncept och connecta lite med folk runt i världen.

Jag har tänkt att köra lite samma urval av coola videos som jag brukar göra här, och alltså inte gå efter alla youtube-trender eller efter mainstream-publiken.

Sen är jag inte vidare bra på programmering och sånt, men försöker ändå "brand:a" den tydligt genom loggan och enkla knep och detaljer i designen.

Tipsa hemskt gärna om bra videos eller annat! Om det är någon som ett sätt att tagga inläggen så att man får klickbara "kategorier" när man är blogger-baserad så skulle det uppskattas stort.

Adressen är
http://re-up.blogspot.com/


Premiärvideorna är Buffys pilotavsnitt, en sketch från de nya Chappelle show-avsnitten och en lite cool amatörvideo. Det är den sjö där de spelade in Apornas Planet, filmad från ett radiostyrt plan.

Jag får se om jag av upphovsrättsliga skäl behöver börja skriva lite brödtext till varje inlägg också, men tillsvidare nöjer jag mig med en rubrik och själva urvalet. Skrivandet gör jag hellre här och på Bloggywood ;)

Bloggen är av bekvämlighetsskäl på engelska :)

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: