9/05/2006

Om Aurora Borealis - Skådespelare med mediokra, slirande karriärer spelar människor med mediokra, slirande karriärer



Postern är helt misslyckad med ful typografi och töntig layout. Den manliga huvudrollen görs av någon vars karriär inte går någonstans efter hans medverkan i ett sentimentalt tonårsdrama. Den kvinnliga huvudrollen av någon som anses så udda att hon antagligen tävlar om roller med Winona Ryder och förlorar.

I den stora bi-rollen ses någon som var filmstjärna som högst en bit in på 1970-talet, och som gjort b-film efter b-film sedan 1990-talet. Endast 38 personer har tyckt till om regissörens förra, helt okända film på IMDb. Och som om allt detta inte var nog distribueras filmen av ett litet bolag som sedan 1999 totalt dragit in mindre än 10 miljoner dollar på 30 filmer, varav de flesta tycks ha varit nichade gay-draman.

Och ändå vill jag se slacker-dramat Aurora Borealis med Joshua Jackson, Juliette Lewis och Donald Sutherland. Draman om 25-åringar som inte vet vad fan de ska göra med livet är i ropet nu (tänk Farväl Falkenberg, Garden State). Och jag är själv en av dessa män. Och trailern kändes bra. Så bring it on. Även om jag antar att det får bli dvd-distribution här i Sverige. Som bäst.

Se trailern nu på Apple.com/Trailers

Inga kommentarer: