1/18/2006

Uppsamlat: Golden Globes 2006


  • Jag stannade uppe hela gårdagsnatten för att se Golden Globes Star! Ett barnsligt, oansvarigt projekt vars motstycke endast återfinnes i George Clooney och hans shotsglas-i-ögat-trick. Att åldras som evig ungkarl garanterar inte alltid någon slags värdighet. Och jo, han visste att kamerorna gick.

    Möjligen kan Clooney ursäktas med att galan har en fri bar. Den liknar också svenska Idrottsgalan mer än Oscargalan i det att alla huvudpersonerna sitter runt bord, med mycket armrum och fri sikt för kamerorna som följd.

  • All tacksamhet och kärlek på scenen tycktes inte kunna rubba Joaquin Phoenix svårmod. Kollegornas känslor syntes om inte fejkade så iallafall överdrivna, och illamåendet verkade nära för Joaquin där han satt tryckt mot en vägg. Men som en tanke från galans producenter var det hans lika intensive vän John Travolta som delade ut priset för Bäste skådespelare, musikal eller komedi. När Joaquin vann gick han mycket allvarlig hela vägen till scenen, men efter en omfamning av sin vän öppnade han upp, visade glädje och skämtade i sitt tacktal.


  • Defamer har gjort en väldigt roande observation angående Russell Crowe. I vanlig ordning sköts den redan sena middagen fram för att invänta diverse viktiga gäster. Russell, General Maximus, kände sig dock tillräckligt hungrig för att beordra fram en hamburgare till fronten. En väldigt pedagogisk fotoanalys med hamburgare och frigolitbox utpekad hittar du här.

  • Och alla vinnarna? De har Bloggywood. Men värt att nämna är att Brokeback Mountain tog hem pris för bästa film (drama), bästa regi och bästa manus. Vilket tyder på att filmen också tar hem oscarstatyetten för bästa film. Annars vann också Walk The Line pris för bästa film( komedi eller musikal), Philip Seymour Hoffmann och ovan nämnda Joaquin Phoenix för bäste manlige skådespelare i varsin kategori, samt Reese Witherspoon och Felicity Huffman i motsvarande kvinnliga kategorier. Noterbart är också att Clooney tidigt under kvällen vann bästa bi-roll för sin rollprestation i Syriana.

Inga kommentarer: