1/20/2006

Click - High concept med Adam Sandler och Kate Beckinsale


Tänk om du kunde snabbspola ett gräl med din partner. I filmen Click upptäcker Michael (Adam Sandler) under ett gräl med sin flickvän (Kate Beckinsale) att det faktiskt är möjligt. För han har råkat komma över en fjärrkontroll som fungerar på hans eget liv.

Click är skriven av manusförfattarna bakom Bruce Almighty och är liksom den senare ett tydligt exempel på vad som i hollywood kallas high concept. Ett begrepp som innebär att filmen har en stor bärande idé, som helst ska kunna uttryckas i en mening och som redan i sig själv är lockande (även om huvudrollerna i regel också fylls av stora stjärnor).

Under slutet av 1980-talet utvecklades high concept till en framgångsrik genre av filmer med exempelvis BIG, Twins och Ghost. Trailern till Click anspelar nostalgiskt på dessa och deras feelgoodstämningar. Bland annat inleds den med Tears For Fears-låten Everybody wants to rule the world. I slutet av trailern spelas också Gwen Stefanis melankoliska 80-tals pastisch Cool.

Amerikansk premiär sommaren 2006, svensk premiär ännu inte publicerad.


Länkar:
Se trailern här!
Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Writers Edge sa...

Jag är nyfiken på hur den är. Manuset känns väldigt tamt, men eftersom jag gillar Sandler's tidigare rollprestationer och att Walken är med så kan den nog göra intryck ändå.