5/17/2006

Ghetto Story


Ur Sportbladet:

"På grund av sin enkla bakgrund känner Thierry Henry ett släktskap med spelare som Ronaldinho och Wayne Rooney, som också växte upp under tuffa förhållanden.
Samma eld brinner inom dem.
- Det handlar om ilska, när jag ser Rooney ser jag en spelare från gatan. Ronaldinho är också en spelare från gatan. Man kan inte lära ut det."


Läs hela artikeln här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad långsint han är. Hur länge ska han vara ilsk?

Anonym sa...

Han pratar väl ändå om ett slags driv, som jag tolkar det. En hunger efter storhet, upprättelse. En frustration och ett kliande i fingrarna inför att uträtta något. Lite som Strindberg, "min eld är den största". Fast mer äkta ;)

Han förlorade igår Henry. Han och Wenger. Efteråt stod de bredvid varann som jämbördiga och bevittnade firandet hos Barcelona. Båda inte så mycket gråtande ledsna som de var med högt huvud frustrerade. Och du kunde se ilskan, hungern, elden som de båda bär.

Jag tror därför att Henry lämnar Arsenal. Han packar sin ilska och flyttar. Men kanske inte till Barcelona. Kanske inte till någon klubb i sämre ordning heller. Men han flyttar någonstans där han garanteras stora sammanhang. Eller så stannar han i Arsenal där han själv kan åta sig ett helt lag och skrämma dem, sluka dem i ett plötsligt uppflammande moln av eld. Det är vad jag tror ;)

Anonym sa...

Det är ganska intressant vilka känslor fotboll (eller idrott överhuvudtaget) väcker hos män.

Din text fick mig nästan att gråta knäppis:)

Kanske därför att jag gillar såna där skämmiga amerikanska sportfilmer/dansfilmer (Rocky, karatekid, flashdance etc)
När hjälten/hjältinnan tränar för sig själv i snygg hoodie i solnedgång och sen slutscenen med svultsig musik då hjälten vinner mot alla odds och man får knottror.

Tvingade min bästis att se Goal på bio. Jag förklarade aldrig vilken typ av film det var.
Hon ville döda mig efteråt:)
hihi

Ja, Henry kanske borde ta med sin ilska någon annanstans. Fast det är lite av att ge upp tycker jag. Man är en riktig stjärna om man stannar kvar och vinner - nästa gång. Inte drar vidare till nåt som redan är bra.